Se vuoi collaborare con noi scrivi a info@bcn-it.com

Si vols col·laborar amb nosaltres escriu a info@bcn-it.com

Si quieres colaborar con nosotros escribe a info@bcn-it.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bcn-it ( Barcellona)

BCN-IT.COM
Rivista virtuale e multimediale.
Pagina web di servizi e informazioni su Barcellona
e la Catalogna in italiano, catalano e castigliano.
Sito di comunicazione culturale tra Barcellona e l’Italia.


BCN-IT.COM
Revista virtual i multimedial.
Web de serveïs e informacions sobre Barcelona
i Catalunya en italià, català i castellà.
Web de comunició cultural entre Itàlia i Barcelona.


BCN-IT.COM
Revista virtual y multimedial.
Web de servicios e informaciones sobre Barcelona
y Cataluña en italiano, catalán y castellano.
Sito web de comunicación entre Italia y Barcelona.


Possibilità di ascoltare

ZIBALDONE

In italiano non solo per italiani
Programma radiofonico in lingua italiana che trasmette
da RADIO CONTRABANDA ( 91.4 FM ) Barcellona.

Possibilitat de escoltar

ZIBALDONE

In italiano non solo per italiani
Programa de ràdio en llengua italiana que trasmet
de RÀDIO CONTRABANDA ( 91.4 FM ) Barcelona.

Posibilidad de escuchar

ZIBALDONE

In italiano non solo per italiani
Programa de radio en lengua italiana que emite
de RADIO CONTRABANDA ( 91.4 FM ) Barcellona.


Que es

Revista multimedia contemporánea en estilo italiano de Barcelona,

que quiere revelar al público local e internacional las tendencias culturales de Barcelona con una particular atención por la evolución de las costumbres y del lenguaje.
Al mismo tempo bcn-it se propone como punto de encuentro para los italianos y los italianófilos, para los enamorados de Barcelona y de Cataluña, para todo tipo de persona o institución interesada en la cultura mediterranea y latina.


Come si fa
La gestione contemporanea di svariate collaborazioni editoriali provenienti da località a volte lontane da Barcellona, unita alla complessità della comunicazione multimedia, multipiattaforma e multilingua, ha comportato la necessità di creare una redazione facilmente raggiungibile e gestibile da chiunque, ovunque si trovi.
È stata così realizzata una piattaforma informatica, raggiungibile via Internet, dotata delle seguenti caratteristiche:

www.bcn-it.com

Links:

Creación del portal:

www.cyberblue.com.mx

www.multimediaal.com

Agradecimientos:

contrabanda
cyberblue
dejate los pelos
Lino Graz
jessica braun
macarena club
lesya starr
ximena labra
aticas
me saca granos
creacions
1C1A
Sushi Kato

Sushi Kato

 

Titulos presentados en la revista:
(titoli presentati nella rivista)

titulo
(titolo)
subtitulo
(sottotitolo)
autor
(autore)
fecha
(data)
categoría
(categoria)
subcategoría
(sottocategoria)
texto
(testo)
Dossier: Les passejades de la ruta de les llibertats    Alfred Bosch i Josep Melero  2007-04-26  cultura  libri  Alguns punts d'interès de les passejades de la ruta de les llibertats. Si us animeu a fer alguna de les rutes del llibre podreu tenir una visió diferent de la que teníeu fins ara de racons realment èpics de Barcelona. Aquí en teniu alguns exemples: Les torres de la muralla romana del segle IV, situades a la plaça dels Traginers. La Sala del Consell de Cent, que fou el govern de la ciutat des del 1265, i precursor dels sistemes democràtics de representació més antics d'Europa. Les restes de la Sinagoga Major, avui recuperada, al carrer de Marlet. De fet, és una de les poques, si no l'única, que es conserva perquè les sinagogues van ser destruïdes durant els pogroms antijueus de 1391. L'Església de Sant Andreu del Palomar, en què es troba adossada la capella del Sant Crist dels Segadors, lloc on s'inicià la revolta dels Segadors que va precipitar la Guerra de Successió. Les Drassanes Reials, escenari de la mort del virrei Santa Coloma per part dels segadors revoltats. Al passeig del Born, a més del Fossar de les Moreres i les runes descobertes recentment sota l'antic mercat, hi ha testimonis arqueològics de l'enderrocament de part del barri per construir la ciutadella militar. A la façana de l'edifici del carrer de Sòcrates, al número 2, hi ha incrustada una bomba de 1843 que es va llançar amb els canons del general Prim. La Canadenca, una antiga fàbrica, ens ha deixat com a testimoni les seves tres xemeneies al Poble Sec. Aquesta fàbrica va ser l'escenari, el 1919, d'una de les vagues més famoses de la ciutat. Al terrat de la Reial Acadèmia de Ciències, a la Rambla 115, s'hi van fer forts escamots del POUM, entre els quals hi havia l'escriptor anglès George Orwell. La façana de Sant Felip Neri conserva encara els efectes de la metralla d'un dels bombardejos de l'aviació feixista durant la Guerra Civil. Aquell bombardeig va matar 153 persones en un sol dia, una tercera part de les quals eren infants. El Castell de Montjuïc, va ser usat com a presó durant la Guerra Civil i la postguerra. Com sabem, el president Companys hi va ser afusellat, igual que altres dissidents polítics. La prefectura superior de policia, a la Via Laietana 43, va ser el sinistre centre de detencions, interrogatoris i tortures de la policia al llarg dels 40 anys del règim feixista. A l'Església dels Caputxins de Sarrià, al carrer del Cardenal 12, s'hi van reunir el 1966 mig miler d'estudiants i intel·lectuals per fundar el Sindicat Democràtic d'Estudiants de la UB. Després de dos dies de tancament van ser desallotjats a la força.