Se vuoi collaborare con noi scrivi a info@bcn-it.com

Si vols col·laborar amb nosaltres escriu a info@bcn-it.com

Si quieres colaborar con nosotros escribe a info@bcn-it.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bcn-it ( Barcellona)

BCN-IT.COM
Rivista virtuale e multimediale.
Pagina web di servizi e informazioni su Barcellona
e la Catalogna in italiano, catalano e castigliano.
Sito di comunicazione culturale tra Barcellona e l’Italia.


BCN-IT.COM
Revista virtual i multimedial.
Web de serveïs e informacions sobre Barcelona
i Catalunya en italià, català i castellà.
Web de comunició cultural entre Itàlia i Barcelona.


BCN-IT.COM
Revista virtual y multimedial.
Web de servicios e informaciones sobre Barcelona
y Cataluña en italiano, catalán y castellano.
Sito web de comunicación entre Italia y Barcelona.


Possibilità di ascoltare

ZIBALDONE

In italiano non solo per italiani
Programma radiofonico in lingua italiana che trasmette
da RADIO CONTRABANDA ( 91.4 FM ) Barcellona.

Possibilitat de escoltar

ZIBALDONE

In italiano non solo per italiani
Programa de ràdio en llengua italiana que trasmet
de RÀDIO CONTRABANDA ( 91.4 FM ) Barcelona.

Posibilidad de escuchar

ZIBALDONE

In italiano non solo per italiani
Programa de radio en lengua italiana que emite
de RADIO CONTRABANDA ( 91.4 FM ) Barcellona.


Que es

Revista multimedia contemporánea en estilo italiano de Barcelona,

que quiere revelar al público local e internacional las tendencias culturales de Barcelona con una particular atención por la evolución de las costumbres y del lenguaje.
Al mismo tempo bcn-it se propone como punto de encuentro para los italianos y los italianófilos, para los enamorados de Barcelona y de Cataluña, para todo tipo de persona o institución interesada en la cultura mediterranea y latina.


Come si fa
La gestione contemporanea di svariate collaborazioni editoriali provenienti da località a volte lontane da Barcellona, unita alla complessità della comunicazione multimedia, multipiattaforma e multilingua, ha comportato la necessità di creare una redazione facilmente raggiungibile e gestibile da chiunque, ovunque si trovi.
È stata così realizzata una piattaforma informatica, raggiungibile via Internet, dotata delle seguenti caratteristiche:

www.bcn-it.com

Links:

Creación del portal:

www.cyberblue.com.mx

www.multimediaal.com

Agradecimientos:

contrabanda
cyberblue
dejate los pelos
Lino Graz
jessica braun
macarena club
lesya starr
ximena labra
aticas
me saca granos
creacions
1C1A
Sushi Kato

Sushi Kato

 

Titulos presentados en la revista:
(titoli presentati nella rivista)

titulo
(titolo)
subtitulo
(sottotitolo)
autor
(autore)
fecha
(data)
categoría
(categoria)
subcategoría
(sottocategoria)
texto
(testo)
Anteprima Festival Grec 09    RF Web Festival Grec 09 Bcn  2009-06-14  cultura  eventi  Itàlia dietro il palco
El millor de la escena artística italiana a Bcn
Teatre Grec Poble Espanyol
Mercat de les Flors
TNC Teatre Nacional de Catalunya
Cccb Bcn
Museu Picasso Bcn
Teatre Lluire
La Capella
Dal 20 giugno al 2 agosto 2009

Il Festival Grec di Bcn dedica un'intera sezione, denominata "Panorama Itàlia", alla cultura italiana: teatro, musica e altre discipline.
La rassegna "Itàlia dietro il palco" propone vari spettacoli teatrali e musicali tra i quali anticipiamo:
"El jardí dels estels" de Marcello Chiarenza i Alessandro Serena, al Teatre Grec, dal 20 al 21 giugno 2009.
"Inferno" di Romeo Castellucci, prima parte della trilogia inspirada lliurement en la Divina Comèdia de Dante Alighieri.
Teatre Grec, dal 29 al 30 giugno 2009.
"La flauta màgica", de W.A. Mozart
Re-interpretata dall'Orchestra di Piazza Vittorio
Teatre Grec
3 Luglio 2009.
Nel prossimo numero di www.bcn-it.com, dedicheremo un ampio servizio al Festival Grec 09, con gli altri spettacoli in programma, tra i quali il concerto di Vinicio Capossela del 7 luglio, che ritorna a Barcellona per presentare il suo ultimo cd "Da solo".

In dettaglio:

"El jardí dels estels"
De Marcello Chiarenza i Alessandro Serena
Teatre Grec Poble Espanyol
Dal 20 al 21 giugno 2009

Criatures i El jardí dels estels són els títols dels dos espectacles que els mestres italians Marcello Chiarenza i Alessandro Serena, pesos pesants del Nou Circ a Europa, estrenaran per primera vegada a Barcelona.
El Nou Circ beu de la riquesa dels gèneres populars i tradicionals, com la Commedia dell'Arte i el circ clàssic, i en fa una relectura i una fusió amb el clown, les acrobàcies, la dansa i els malabars. L'experimentació és una de les seves característiques, així com la música original, que col?labora en la presentació sobre l'escenari d'un relat, una història que explica el sentit final de tot l'espectacle.
Criatures és una representació d' Arcipelago Circo Teatro basada en les arts del teatre acrobàtic africà que neix inspirada en el Càntic de les criatures de sant Francesc d'Assís. Des de la seva estrena s'ha representat prop de 300 vegades a tot el continent, i ha recollit elogis i èxit de públic, amb més de 150.000 espectadors. El jardí dels estels és un conjunt de quatre performances realitzades per un repartiment excepcional que han estat pensades particularment per al nostre festival. Al Teatre Grec -han explicat els creadors d'aquesta doble sessió- la màgia del circ trobarà el seu espai somniat. No només dins de l'amfiteatre, sinó també entre els jardins del voltant.
L'espectacle resultant presenta una vetllada plena d'emocions per a tots els públics que puguin anar a dormir més tard de les dotze, i amb una sorpresa rere l'altra; per continuar bocabadats fins i tot després de l'aplaudiment final.

Direcció: Marcello Chiarenza
Direcció artística: Alessandro Serena
Música original: Carlo Cialdo Capelli
Criatures: Arcipelago Circo Teatro, Ochaka Aeneah Asikoye, Claudio Bizimana, Githaiga Joseph, Mfano Kazungu Kyrao, Abdallah Feisal Muhamed, Mbugua Henry Nduati, Henry Charo Nyoka, Issack Maina Ruhuho, Carla Nahadi Babelegoto
i Emanuele Pasqualini


"Inferno"
di Romeo Castellucci, trilogia inspirada lliurement en la Divina Comèdia de Dante Alighieri
Teatre Grec
Del 29 al 30 giugno 2009

Si a la Divina Comèdia el viatge pel més enllà el fem acompanyats del poeta romà Virgili, al Grec'09 és el mateix director italià Romeo Castellucci qui ens guia per aquest món desconegut per als vius, amb tal lucidesa que sembla que ell mateix l'hagi visitat abans. Castellucci, però, no confirma res. Tan sols reconeix haver deixat assecar el llibre de Dante Alighieri sobre seu, «com si es tractes d'una camisa mullada».
La proposta escènica d'aquesta trilogia de la Divina Comèdia és moderna, plàstica, amb intenció clara d'afectar els sentits del públic, ja que, com afirma el director italià, «tot allò que pugui arribar al cor de l'espectador forma part de l'escriptura dramàtica». Així, amb aquesta nova versió, la mort perpètua de l'Infern guanya en complexitat, la condemna del Purgatori ens recorda les rutines de la vida real i el territori del Paradís esdevé un espai de trobada amb un mateix, una instal?lació de trànsit, una finestra dirigida a l'inabastable.
Una trilogia en tres espais i dies diferents per marcar a foc lent la pell d'aquest Grec'09. Tot un viatge d'allò més singular, format per una col·lecció d'imatges paradisíaques i monstruoses, oníriques i més reals del que podem imaginar, que ens demostren el talent electritzant de Castellucci, un director total considerat, ja per tots dins el teatre europeu, com una de les seves grans estrelles.

L?Orchestra di Piazza Vittorio
Reinterpreta "La flauta màgica", de W.A. Mozart
Teatre Grec
3 Luglio 2009

L'Orchestra di Piazza Vittorio és un grup d'esperit combatiu i progressista que ha abanderat els valors de la tolerància i la multiculturalitat d'una manera irònica i festiva. L'any passat, al Grec'08, van penjar el cartell «Entrades exhaurides» amb la sessió de cinema concert. Enguany hi tornen amb la seva última producció: un treball que vol reinterpretar l'òpera de Wolfgang Amadeus Mozart La flauta màgica. L'espectacle parteix de la suposició que la composició no s'hagués escrit mai en un llibret. Aleshores, en no quedar fixada, la història s'hauria transmès oralment a través de cançons i contes arreu del món. Tal com hauria arribat als músics de la formació, transformada i en continu procés evolutiu, és com ens la interpreten. Un desafiament musical resolt amb molta sensibilitat i grans dosis d'alegria.

Direcció artística i musical: Mario Tronco
Reelaboració musical: Mario Tronco i Leandro Piccioni
Amb Omar Lopez Valle, El Hadij Yeri Samb, Petra Magoni, Sylvie Lewis, Awalys Ernesto López Maturell, Carlos Paz, Houcine Ataa, Raul Scebba, Ziad Trabelsi, John Maida, Gaia Orsoni, Zsuzsanna Krazsnai, Pino Pecorelli, Evandro Dos Reis, Sanjay Kansa Banik, Peppe D'Argenzio, Dialy Mady Sissoko, Giuseppe Smaldino, Leandro Piccioni i Fausto Bottoni